Velkommen i Viby Kirke

Viby Kirke ligger i Viby Sogn. Til kirken er knyttet Viby Sognegård på Grundtvigsvej 4, der foruden sognegården rummer en café, Café Parasollen, en café med hjerte for især ensomme, udsatte og psykisk sårbare samt en lokal genbrugsbutik, Genbrugsen Viby

 

Bare Mænd

Med Bare Mænd på Island

Tag med på en rundtur på Island med mandeklubben Bare Mænd torsdag den 18. april. Klubben viser en film om det smukke land. En film fra en tur, som en af klubbens deltagere var med på. Pris inkl. smørrebrød og øl og vand 60 kr. Der er ingen tilmelding. Alle (mænd) er velkomne.

 

Viby Kirkegård med kirken i baggrunden

Grønnere tider på kirkegården

Viby Kirkegård ændrer sig i disse år både på grund af færre kiste-gravsteder, grøn omstilling og færre hænder. Fra mandag den 22. april og nogle uger frem vil et anlægsgartnerfirma fjerne mange af de stier, der i dag er belagt med gammelt asfalt, fliser eller perlegrus og erstatte det med græs. Læs mere her.

 

Tegning af børn der leger

Det' for børn

Viby Kirke har en række tilbud for børn. På mandage er der babysalmesang i kirken, på tirsdag er der legestue i sognegården og på onsdage er der børnekor i kirken. Følg linkene for at læse mere om de enkelte tilbud.

 

 

Løgumkloster Refugium

Sognetur til Refugiet og Marsklandet

Fra den 3. - 6. juni går sogneturen i år til Løgumkloster Refugium og Tøndermarsken. Vi kommer bl.a. forbi Tønder Kunstmuseum, det nye pumpestationsmuseum og Marsktårnet ved Skærbæk. Tilmelding senest 20. maj 2024. 

 

Sognepræst Jens Maibom Pedersen og psykoterapeut Anne-Marie Meineche.

Podcast "At bære/blive båret"

Jens Maibom Pedersen, der er præst både ved Holme Kirke og Viby Kirke, har deltaget i podcast-serien "Præsten og psykoterapeuten" sammen med psykoterapeut Anne-Marie Meineche. I podcasten hører vi bl.a. om at bære så meget, som man kan, men ikke mere, og om at fokusere på hvad man kan bringe ind, fremfor hvad man kan få. Lyt til podcasten - klik her.

 

Orgelets tastatur tæt på.

Fællessang onsdag morgen

Viby Kirke indbyder til fællessang hver onsdag kl. 9.30 til ca. 9.45. Efter et lille præludium og en morgenbøn synger vi første salme. Dernæst læser en af kirkens præster den kommende søndags tekst, og vi slutter af med at bede Fadervor i kor, inden vi synger anden og sidste salme, og der ønskes en god dag.

Et preview af den seneste kvartalskalender

Det sker i Viby Sogn

Hver kvartal udsender vi en kalender med periodens mange arrangementer og aktiviteter. Kalenderen ligger fremme til afhentning i kirken og i sognegården eller kan downloades her på sitet. 

 

Viby Kirkegård

Find gravsted

Ved hjælp af vores online database kan du finde dine afdøde slægtninge på kirkegården. Det er muligt at søge på navn, fødsels- og dødsår.


 

Violin og klaver-koncert i kirken

Aktiviteter

Der sker meget i Viby Sogn. Ikke kun om søndagen, men hele ugen igennem. Her er Højskoledage, frikvarter for voksne, sorggrupper, koncerter og meget meget mere.

 

Et barn bliver døbt

Hvad gør jeg?

Find oplysninger om kirkelige handlinger. Læs om dåb, konfirmation, vielse, bisættelse og andre kirkelige handlinger.

 

Arkivarisk billede af Viby og kirken

Viby Kirkes historie

Viby Kirke menes at være opført af Valdemar den Store omkring år 1150.  Læs her om kirkens spændende historie.

Kvindelig præst læser op af bibelen

Gudstjenester

Gudstjenester er kernen i enhver menighed. Her kan vi fejre nadver og få en lille tænkepause i hverdagen. Læs her om forskellige gudstjenesterformer.

 

 

Viby Sognegård deler hus med:

 

Indgangen til Café Parasollen

Café Parasollen

Café Parasollen er et alkoholfrit mødested. Caféens overordnede værdier er at yde en diakonal og social indsats og bidrage til at skabe værdige kår for mennesker i udsatte livssituationer. Læs mere om caféen her.

 

Indgangen til Genbrugsen i Viby

Genbrugsen i Viby

Genbrugsen er en selvejende institution, som fungerer ved hjælp af frivillige. Overskuddet går til Café Parasollen og andre kirkelige og sociale arbejder for børn, unge og ældre. Læs mere om Genbrugsen her.

 

 

Kalender

 

Dagens ord

Dagligt får du et videoklip med en præst, der reflekterer over et bibelord. 

 

 

Klik her for at komme til sjaelesorg.nu

Sjælesorg

Sjælesorg er en mulighed for at chatte med en præst om lige præcis det, som man går og tumler med.